Tuesday, July 14, 2015





Uwielbiam zielone szparagi! Od kiedy tylko po raz pierwszy odkryłam ten cudowny smak, zakochałam się!
A najlpsze w szparagach jest to, że można je przygotować według upodobań: dla wegan i niewegan!
ZAPRASZAM!

Co należy przygotować?

- pęczek szparagów
- oliwę z oliwek
- sól
- biały pieprz, bądź inną ulubioną przyprawę
- opcjonalnie masło

Mój przepis jest bez masła. Ale dodam na samym początku, że łyżeczkę masełka dodaje się już na sam koniec, kiedy nasze szparagi są na talerzu.

1. Odkrajamy ogonki. Ok 1/5 część naszych szparagów. 
2. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy z oliwek
3. Wrzucamy szparagi. Smażymy ok. 5 min.
4. Solimy, dodajemy inne przyprawy. Mieszamy i podsmażamy jeszcze 2 min. 

GOTOWE!

5. Po przełożeniu na talerz, można dodać łyżeczkę masła, które rozpłynie się w naszych szparagach, dodając im delikatny posmak. (opcjonalnie)




Categories:

0 comments:

Post a Comment

Google+ Followers