Pamiętacie zeszłoroczne, przepyszne Smoothies z McDonalda o smaku mango? Ja pamiętam, że były niesamowite. Tylko cena odstraszała - 400 ml kosztowało nas 9.90!
Więc jeszcze rok temu, będąc w Polsce zrobiłam swoje pierwsze domowe smoothie. I cena była niższa i wszystko naturalne. Bajka! Na Tajwanie, dzięki sezonowi na mango, robię mój super napój prawie codziennie.
Co przygotować?
- jedno dojrzałe, średnie mango
- sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
- 1 nektarynkę
- 4 kostek lodu
- dwie stołowe łyżki wody
- 1/3 banana
Co robimy?
1. Obieramy nasze mango, obieramy nektarynkę i wyciskamy sok z pomarańczy. Oczywiście można dodać soczek z kartoniku, ale UWAGA, smak będzie bardziej mdły.
2. Wrzucamy wszystko do blendera i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
GOTOWE!
0 comments:
Post a Comment